Hyppää sisältöön

Kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia

Etusivu » Uutiset » NUORISOTOIMINNASTA SYRJINNÄSTÄ VAPAA ALUE

NUORISOTOIMINNASTA SYRJINNÄSTÄ VAPAA ALUE

Document Actions

Allianssi uudistaa haasteensa nuorisotoimialalle: Tehdään nuorisotoiminnasta Suomessa Syrjinnästä vapaa alue! Vuonna 2009 Allianssi haastoi ensimmäistä kertaa nuorisotoimijat mukaan Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan. Syy uusintahaasteelle on mm. sisäasiainministeriön julkistamien nuoria koskevien syrjintäraporttien tulokset: Noin kolmannes tutkimukseen vastanneista kertoi joutuneensa jonkinlaisen syrjinnän kohteeksi. Yleisimpiä syrjinnän muotoja ovat nimittely, epäasiallinen käytös, poissulkeminen, fyysinen väkivalta tai sillä uhkaaminen.

Suomessa tehdään mallikasta syrjinnän vastaista nuorisotyötä ja on tärkeää tehdä tämä työ näkyväksi. Mikä tahansa organisaatio tai yhteisö voi lähteä mukaan kampanjaan julistautumalla Syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja, jonka avulla organisaatiot ja yhteisöt tuovat julki sitoutumisensa syrjimättömyyden periaatteeseen. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Sisäasiainministeriö ylläpitää Yhdenvertaisuus-sivustoa, josta voi julistautua Syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Lisäksi sivuilta löytyy sisäasiainministeriön julkaisemat lasten ja nuorten syrjintää kartoittavat tutkimukset. http://www.yhdenvertaisuus.fi/kampanjat/syrjinnasta_vapaa_alue/

Monet nuorisoalan toimijat ovat jo tarttuneet haasteeseen ja julistautuneet Syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Näille toimijoille Allianssi on koonnut Syrjinnästä vapaa alue -sivut, jonne on koottu erilaisia palveluita, menetelmiä, materiaalia ja näkemyksiä syrjimättömästä nuorisotyöstä. Laitathan omat hyvät käytäntösi jakoon ja ilmianna ne Allianssille!

Allianssin Syrjinnästä vapaa alue -nettisivut nuorisotoimijoille: http://www.alli.fi/yhdenvertaisuus/syrjinnasta+vapaa+alue/

Lisätietoja: Allianssin yhdenvertaisuussuunnittelija Mirella Huttunen, mirella.huttunen(at)alli.fi, 040-900 48979.


Tapahtumakalenteri
  « elokuu 2014 »
  Ma Ti Ke To Pe La Su
31         1 2 3
32 4 5 6 7 8 9 10
33 11 12 13 14 15 16 17
34 18 19 20 21 22 23 24
35 25 26 27 28 29 30 31
Jätä ilmoitus kalenteriin